Imagine principala

Amenajarea bucătăriei: sfaturile noastre pentru a economisi spațiu într-o bucătărie!

Într-o bucătărie mică sau mare, semi-deschisă, deschisă sau închisă, economisirea spațiului este esențială. Iată sfaturile noastre de optimizare a spațiului pentru o amenajare ideală a bucătăriei tale!

Amenajarea bucătăriei: UN PAS DE REFLECȚIE

După ore întregi de căutare a inspirației, ai găsit în sfârșit stilul bucătăriei tale (industrială, clasică, rustică etc.) și ai determinat configurația acesteia (închis, deschis, semideschis). Acum este timpul să trecem la etapa de amenajare a bucătăriei tale! Această fază bogată în întrebări merită toată atenția ta. Aflați unde să vă amplasați aparatele electrocasnice, chiuveta și mașina de spălat vase etc pentru o mai bună optimizare a spațiului.

Pentru a găsi soluția potrivită pentru amenajarea bucătăriei, trebuie luate în considerare anumite practici. Iată regulile esențiale:

La un profesionist în ceea ce privește proiectul bucătărie, precum Ixina, o bucătărie complet echipată costă, în medie, 5.300 de euro, puțin mai mult la montaj, dar la acest preț, ai multe avantaje: montarea pe măsură a bucătăriei tale, optimizarea și personalizarea spațiul, o gamă largă de modele, materiale de cea mai bună calitate; și toate electrocasnicele incluse… Toate garantate 5 ani!

TRIUNGHIUL ACTIVITĂȚII

Include trei zone distincte: zona de gătit sau zona fierbinte (plite și cuptoare), zona de spălare (chiuvetă și mașină de spălat vase) și zona de depozitare (frigider, dulapuri).

Pentru o bună fluiditate de mișcare, zona caldă trebuie să fie aproape de zona de spălare și de suprafața de lucru.

Chiuveta (zona de spălare) trebuie amplasată lângă frigider și zona de depozitare, care ea însăși trebuie să fie accesibilă de pe blatul de lucru și de zona de spălat.

CIRCUITUL MURDAR – CURAT

Concret, la sfârșitul mesei urmează o serie de pași: goliți resturile la gunoi, clătiți farfuriile din chiuvetă și umpleți mașina de spălat vase…

Concluzia?

Chiuveta, scurgătorul, mașina de spălat vase și coșul de gunoi trebuie să fie amplasate în aceeași zonă și bineînțeles nu departe de mobilierul de depozitare care va găzdui vase curate!

IMPORTANȚA DIMENSIUNILOR ÎN AMENAJAREA BUCĂTĂRII

Rețineți aceste câteva dimensiuni pentru a optimiza aspectul bucătăriei dvs.:

  • Pentru deschiderea dulapurilor de bucătărie este necesar un spațiu minim, 90 cm este suficient.
  • Pentru a permite trecerea a două persoane sau deschiderea unui cuptor sau mașină de spălat vase, este necesar un spațiu de 120 cm.
  • La aparatele de uz casnic, plasați hota la 60 cm deasupra zonei de gătit. Dacă suprafața peretelui este suficientă, poziționați cuptorul la nivelul ochilor, același lucru este valabil și pentru rafturi.

Sfaturi: pentru a economisi spațiu, mizați pe electrocasnice compacte și multifuncționale, mai puține electrocasnice = mai mult spațiu.

DEPOZITARE ȘI AMENAJARE BUCĂTĂRIE CU ECONOMISIRE DE SPAȚIU

Înălțimea pereților și a colțurilor sunt principalele zone de depozitare. Depozitarea înaltă, adâncă sau multifuncțională (depozitare pe bancă) și mobilierul de colț cu tăvi măresc capacitatea de depozitare și facilitează accesul la produse și ustensile.

Pe partea de backlash, poți face multe cu o bară de backlash pe care să așezi cele mai folosite ustensile.

În cele din urmă, pentru o amenajarea unei bucătării mici, utilizați mobilierul cu deschideri fără mânere, prize electrice retractabile, dacă este necesar o clapă sau o masă glisantă sub blat și scaune pliabile.