Imagine principala

Blatul de lucru din cuarț

Blatul de bucătărie din cuarț este un simbol al rafinamentului și excelenței. Se instalează în cele mai high-end apartamente și sublimează interioare la un preț rezonabil. Noțiunea de preț este importantă deoarece este cel mai accesibil material atunci când nu vrei laminat. Dar îi cunoști originile și atuurile? Descoperă împreună cu noi toate secretele lui…

CUM SE FACE UN BLAT DE LUCRU DIN CUARȚ?

Cuarțul este o piatră reconstituită, compusă din peste 90% cuarț natural extras în carieră și redus în pulbere înainte de a fi amestecat cu rășină colorată cu un colorant. Acesta poate imita perfect piatra naturală precum granitul sau marmura.

Confecționat pe măsură, blatul de bucătărie din cuarț necesită, pentru montarea lui, intervenția unui specialist dotat cu fierăstrău circular cu disc diamantat.

AVANTAJELE BLATULUI DE LUCRU DIN CUARȚ

Un material foarte slab poros, spre deosebire de piatra pe care o imită, cuarțul este extrem de rezistent la zgârieturi, abraziune, impact, dar și pete. Prin urmare, este atât funcțional, cât și rezistent.

Cu toate acestea, este sensibil la căldură, va trebui să folosiți un coaster pentru a-l proteja de ustensilele fierbinți din bucătărie.

Din punct de vedere estetic, frumusețea materiei minerale este de netăgăduit. Dar mai presus de toate, blatul de bucătărie din cuarț vine într-o gamă largă de culori. Astfel, inevitabil găsim nuanța perfectă pentru a o asocia cu fiecare dorință decorativă.

CUM SĂ CUREȚI CORECT BLATUL DE CUARȚ

Zilnic: folosește alcool de uz casnic, un produs pentru curățarea geamurilor sau un burete umed cu săpun. Clătește bine și șterge cu o cârpă uscată.GATA!

Pentru petele dificile: piatra de argint este un produs 100% natural care face minuni.

Împotriva urmelor de calcar: folosiți oțet alb sau un produs special pentru eliminarea petelor de calcar diluat.