Imagine principala

Ce buget ar trebui să planific pentru bucătăria mea utilată?

CE SE ÎNȚELEGE PRINTR-O BUCĂTĂRIE ECHIPATĂ?

În primul rând, să fim preciși: atunci când vorbim de zona de gătit, auzim adesea termenii „utilat” și „echipat”. Și nu este chiar același lucru. O bucătărie utilată este o bucătărie în care se află doar mobila, mobila așa cum îți dorești (insula ta, dulapurile tale, blatul, chiuveta…). Electrocasnicele nu sunt incluse.

Pe de altă parte, o bucătărie echipată este o bucătărie dotată cu toate electrocasnicele instalate. O bucătărie echipată include și toți parametrii de personalizare hotărâți în prealabil: depozitare adăugată, rafturi etc. Pe scurt, o bucătărie echipată este o bucătărie completă, instalată și utilizabilă imediat, fără a trece prin căsuța „achiziționare elemente, amenajare” etc. .

Prețul unei bucătării echipate este cu adevărat mai mare?

De fapt, desigur, o așa-zisă bucătărie utilată se vinde la un preț mai mic decât o bucătărie echipată: are mai puține elemente. Ar putea părea inteligent să optezi pentru o bucătărie utilată și să o completezi singur. Aceasta este într-adevăr o soluție. Cu toate acestea, până la urmă, nu este neapărat mai ieftin. Pentru că va trebui să echipați această bucătărie. Vor fi așadar costuri suplimentare, necontând pe timpul petrecut la cumpărături, alegerea tuturor electrocasnicelor, dar și îngrijirea montajului și amenajării. Toate acestea sunt timp și cheltuieli, care sunt deja incluse într-o bucătărie echipată, mai puțin stres.

Un preț care variază în funcție de nevoile tale

Pentru a cunoaște și prețul bucătăriei tale echipate, va trebui mai întâi să îți estimezi nevoile. Ai nevoie doar de strictul necesar? (un frigider, plita, cuptor) Sau îți dorești o bucătărie „super utilată” cu tot confortul posibil și spații de depozitare mari? Ce interval vizezi? Prețul final variază și în funcție de parametrii personalizați ai viitoarei bucătării: dimensiunile bucătăriei tale, mobilier și materiale, electrocasnice, dar și accesorii (iluminat de exemplu). La Ixina îți este oferită automat o cotație, conform dorințelor tale. Acest lucru face posibilă o vizualizare mai clară asupra proiectului.

Iar prețul mediu al bucătăriei tale complet echipată este…

În medie, între 5.000 și 10.000 de euro pentru o bucătărie utilată. Un tarif care va fi semnificativ mai ieftin dacă mergi la un producător local (sub 5.000 de euro.) dar te aștepți la acest preț să ai un model mai standard și să faci singur instalația.

La un profesionist în ceea ce privește proiectul bucătăriei, precum Ixina, o bucătărie complet echipată costă, în medie, 5.300 de euro, dar la acest preț, ai multe avantaje: montarea pe măsură a bucătăriei tale, optimizarea și personalizarea spațiului, o gamă largă de modele, materiale de cea mai bună calitate; și toate electrocasnicele incluse… Tot mobilierul cu garanție de 5 ani!


Nu ezita să faci o programare la unul dintre consilierii noștri, aceștia îți vor oferi cele mai bune sfaturi în baza experienței și cunoștințelor vaste pe care le dețin.