Imagine principala

Idei de decorațiuni pentru bucătăria ta

Ești în căutare de idei pentru a-ți decora bucătăria? Vești bune, ai de unde alege cu Ixina! Astăzi (deși există trenduri mai la modă decât altele…), există câte ceva pentru toată lumea. Indiferent de stilul preferat, industrial sau contemporan, design sau tradițional, rafinat sau pop…cu Ixina găsești soluții și pentru cei mai pretențioși în ale amenajării! Iată câteva exemple de idei decorative pentru o bucătărie:

TE-AI GÂNDIT LA PERETELE DE STICLĂ?

Peretele interior din sticlă inspirat din atelierele artiștilor, este un adevărat succes! Pe lângă faptul că este la modă, este mai presus de toate o soluție practică care își găsește locul în mai multe configurații de încăpere, iar bucătăria nu îi scapă! Peretele de sticlă face posibilă compartimentarea a două spații fără a limita lumina și conferă o atmosferă caldă și prietenoasă… Dovada? Bucătăria Vita

AI NEVOIE DE AJUTOR ÎN ALEGEREA CULORII PENTRU PEREȚII BUCĂTĂRIEI?

Nu este întotdeauna ușor să alegi culoarea potrivită pentru bucătăria ta. Când vine vorba de revopsirea simplă a pereților începe prin a ține cont de culoarea dominantă: cea a mobilierului din bucătăria ta. Scopul este să știi să asociezi culoarea dominantă cu ideea de culoare pe care ți-o dorești pentru pereții bucătăriei tale.

Cum putem fi siguri de rezultat? Pentru a afla dacă culoarea vopselei se potrivește cu restul mobilierului, nimic mai simplu: bazează-te pe cercul cromatic!

Acest celebru cerc cromatic este un instrument valoros pentru a combina corect culorile. Face posibilă structurarea percepției culorilor prin relaționarea lor într-un sistem. Fie pentru bucătărie (schimbați culoarea pereților sau găsiți culoarea potrivită pentru mobilierul nou de bucătărie) sau altă cameră, vă permite să cunoașteți combinațiile de culori care funcționează.

Identificând pe cercul cromatic, culoarea dominantă a bucătăriei tale, poți opta pentru:

• Fie pentru o culoare complementară: adică cea situată vizavi de culoarea dominantă (în acest caz, ideea decorativă pentru bucătăria ta este să joci pe contraste)

• Astfel, pe baza cercului cromatic vei găsi culoarea potrivita pentru bucătăria ta. Nu ezita să te joci cu tonuri, nuanțe și materiale sau finisaje pentru a-ți personaliza bucătăria ta!