Imagine principala

Totul despre hote

CUM SĂ ALEGEM O HOTĂ POTRIVITĂ?

În afara aspectului estetic, sunt mai multe criterii de luat în considerare pentru a alege hota perfect adaptată bucătăriei noastre.

DIMENSIUNILE


Suprafața sa trebuie să fie cel puțin egală cu a mașinii de gătit pentru a se putea realiza o aspirare cât mai completă a fumului. Formatele cel mai des întâlnite sunt de 60 și de 90 cm.

DEBITUL DE AER*

Cu cât debitul este mai mare, hota este mai puternică și mai eficace în eliminarea rapidă a mirosurilor produse de mașina de gătit. Debitul se calculează în funcție de volumul bucătăriei (Lxlxh); cele trei dimensiuni fiind exprimate în metri, rezultă volumul în metri cubi. Aerul din mediul ambiant trebuie complet reînnoit de 10 la 12 ori pe oră, ceea ce face că un calcul empiric este să multiplicăm cu 10 volumul bucătăriei ca să obținem debitul necesar.

*Adică numărul de metri cubi de oră: m3/h.

MODUL DE CIRCULARE A AERULUI

Există două soluții:

  • Sistemul cu evacuare, cel mai eficace, dar care necesită instalarea unui burlan de evacuare cu ieșire la exterior.
  • Sistemul cu reciclare, care asigură o funcționare în circuit închis a hotei.

NIVELUL DE ZGOMOT

Cele mai silențioase hote existente pe piață au un nivel sonor de 35 dB la debit de aer circulat minim și de 55-60 dB la debit maxim. Aceste niveluri de zgomot sunt foarte suportabile: nivelul de 35 dB corespunde unui mediu înconjurător liniștit, în timp ce 60 dB corespunde unei discuții animate.

ILUMINAREA

Hota permite iluminarea necesară a plitei. În scopul de a face economie de energie, alegeți modelele dispunând de lămpi fluorescente sau cel mai bine cu LED-uri; becurile cu halogen sunt destul de mici și eficace, dar consumă mai multă energie electrică.