Imagine principala

Triunghiul activității: o regulă de aur pentru a facilita amenajarea unei bucătării

Amenajarea cu succes a unei bucatarii depinde de mai multe criterii, printre care aplicarea celebrului triunghi de activitate sau triunghi de aur. Concentrați-vă pe un principiu cheie care este ușor de stăpânit.

TRIUNGHUL ACTIVITĂȚII ȘI AMENAJAREA BUCĂTĂRIEI

Tu ai auzit de triunghiul de aur? Acesta nu este o legendă îndepărtată, ci este pur și simplu o regulă dovedită pentru designul bucătăriei. Regula determină amplasarea echipamentelor în funcție de tipul de amenajare ales (L, I, G, U sau paralel) pentru amenajarea bucătăriei. Obiectivul său este de a facilita traficul prin evitarea deplasărilor inutile. Triunghiul se conturează între trei zone distincte și delimitate.

CELE 3 ZONE ALE TRIANGULUI DE AUR

Din designul bucătăriei tale, păstrează ergonomia ca și cuvânt de ordine! Deschisă, închisă, semideschisă, mică, medie sau mare, amenajarea bucătăriei tale trebuie să includă cele 3 zone ale triunghiului de activitate.

Zona de spălare

Această zonă a triunghiului trebuie să fie deosebit de funcțională și plasată în mod ideal lângă fereastră. Zona cuprinde: chiuveta, coșul de gunoi și mașina de spălat vase.

Sfatul nostru: ideal, plasați chiuveta la cel puțin 40 cm de elementele din jurul ei.

Zona rece

În amenajarea unei bucătarii, acest spațiu din triunghiul de aur este dedicat depozitării, în special depozitarea produselor proaspete. Zona cuprinde: frigider și congelator când spațiul permite.

Sfatul nostru: apropiind cutiile de depozitare și echipamentele, economisiți timp la despachetarea alimentelor!

Zona fierbinte sau zona de gătit

Această zonă de pregătire culinară trebuie să fie sigură. Aici, amenajarea bucătăriei tale trebuie să fie ergonomică mai mult ca niciodată. Acest lucru este esențial pentru a evita să mergeți înainte și înapoi cu o caserolă cu apă clocotită. Zona cuprinde: cuptorul și plita.

Sfatul nostru: pentru a vă asigura mișcările, în special cele potențial periculoase, vă recomandăm să reglați suprafața de lucru (deci plita) la șolduri și să aveți toate ustensilele la îndemână. Pentru plită, este de preferat un model care poate fi înglobat în blatul de lucru. Pentru cuptor, cel mai ergonomic este să-l așezi la nivelul ochilor.

SPAȚII ȘI ÎNĂLȚIMI DE PASARE

Pentru o bună circulație și pentru a permite deschiderea elementelor joase cât și a celor înalte față în față, minimul necesar este de 80, 90 cm sau ideal 120 cm dacă spațiul permite.

În ceea ce privește înălțimiea mobilierului, atât cel inferior cât și cel superior, nu ezitați să le adaptați la dimensiunea dvs.

Dacă aveți nevoie de sfaturi cu privire la amenajarea bucătăriei dvs., experții noștri IXINA sunt disponibili prin intermediul site-ului nostru web sau direct în magazin!